Puzzeltocht } Doesburg

Home » Steden » Doesburg
Doesburg

Waar haalt Abraham de mosterd vandaan? Juist, Doesburg. Deze en andere vragen komen aan de orde in dit aangename vestingstadje, op het kruispunt van IJssel en Oude IJssel, met uitzicht op de Veluwezoom. Zo'n 60 jaar eerder dan Amsterdam, in 1237, kreeg het stadsrechten. Het middeleeuwse stratenpatroon is nog volledig intact. Onder de vele gerestaureerde panden zijn 160 rijksmonumenten, o.a. uit de welvarende tijd als Hanzestad, die vroegere tijden doen herleven. Toch is Doesburg ook eigentijds met leuke winkeltjes en terrasjes. Het staat bekend om zijn kunstenaarsateliers en kunstzinnige winkels.

De puzzeltocht richt zich op de historie van deze stad en de feitelijkheden maar we leggen ook een gezonde dosis humor in onze vragen. Er komen raadseltjes aan bod en er zitten hier en daar addertjes onder het gras. Tot slot is er de prijsuitreiking. Voor wie leggen wij de zakdoekjes klaar en voor wie staat de Champagne koud? De winnaars laten natuurlijk de kurk zo hard mogelijk knallen, net als de overwinningskreten waar een ieder nog weken last van zal hebben!

De tochten in Doesburg zijn te combineren met andere plaatselijke activiteiten die u op deze website kunt terugvinden. Al onze tochten zijn te combineren met het 'wie is de mol' principe. Aan de rechterkant van deze pagina kunt u zelf uw offerte in 1 minuut maken. Wij wensen u alvast veel plezier met uw dagje uit in Doesburg!

Onze activiteiten zijn geschikt voor bedrijven, overheid, vrienden en familieaangelegenheden. Wij bieden de service om al onze activiteiten te koppelen aan plaatselijke activiteiten zoals musea, proeverijen, overig entertainment en workshops.


Andere puzzeltochten in Doesburg:

 

Puzzel de Picknick

Puzzel de Picknick

Arrangement waarbij wij u op pad sturen met een puzzeltocht in een stad naar keuze. Wanneer uw gasten terugkeren staat er een picknick klaar voor uw gezelschap. Arrangement met koffie, thee, melk, diverse broodjes, vers fruit, kortom alles drop & dran!

Meer informatie →

Puzzeltocht met Hollandse Smartlappen

Puzzeltocht met Hollandse Smartlappen

In deze puzzeltocht gaat u uiteindelijk op zoek naar de locatie alwaar onze accordeonist voor u klaar staat met onze vermaarde Smartlappen Partij. U vraagt en wij draaien, de tekstboekjes liggen voor u klaar. Compleet arrangement incl. de borrel.

Meer informatie →

Puzzeltocht Boerengolf

Puzzeltocht Boerengolf

U combineert het mateloos populaire Boerengolf met een van onze puzzeltochten in een stad naar keuze. Diverse mogelijkheden in heel Nederland.

Meer informatie →